ברכת האילנות

שאלה:

לגבי השאלה האם אומרים ברכת האילנות הראיה שניה ושלישית של לבלוב, משנה ברורה הקל וכמדומני מגא החמיר. לפי הבנתי זה תלוי בהתפעלות- שהרי על הים אם ראה והלך וחזר לא יכול אלא אחר שלושים יום, האם גם בברכת האילנות הפוסקים המחמירים יקלו לומר בא אייר אחרי שראה בא ניסן ( כמובן לא לשיטת המקובלים שמתירים רק בניסן) תודה

תשובה:

למעשה עירבבת כאן שני נושאים, הברכה באייר זה נושא אחד והברכה אחר שכבר ראה ולא בירך [לברך פעמייםן ודאי אי אפשר] ובזה אכן המנהג כדברי המשנה ברורה שניתן לברך.