בטחון מול תפילה

שאלה:

מנסה להבין את עניין התפילה מול עניין הביטחון בה'.

לדוגמה תפילה על שידוך מסויים שרוצים בו ומתפללים עליו.
מול הביטחון שה' יתן את השידוך שטוב לנו.
יש מקום לתפילה כזאת?
אפשר לבטוח שהתפילה על שידוך זה תתקבל ולהיות במנוחת הנפש שזה יקרה?
מצטטת את מדברי ר' ישראל מסלנט:מי שיש לו בטחון מוחלט שישיג איזה דבר, ה' ימציא לו אותו הדבר.
אפשר לבקש על משהו ספציפי? או לבטוח שמה שטוב ה' ישלח?

תשובה:

שלום וברכה

למעשה יש כאן שתי שאלות נפרדות בתוך מה שהצגת:

לגבי השאלה האם תפילה אינה סתירה לבטחון, כמובן שלא, אדרבה, לעיתים בורא עולם ממתין לתפילות שלנו כדי לתת, משום שמטרת התפילה היא חיזוק התלות בבורא עולם וחיזוק האמונה בלבבות, וכפי שמבואר בפרשת בראשית "כי לא המטיר ה'.. ואדם אין לעבוד את האדמה" שאין אדם שמכיר בטובתם של גשמים להתפלל עליהם ולכן לא ירד גשם להצמיח את כל עשב השדה. כך הקב"ה מתאווה לתפילתם של צדיקים ועוד.

נושא נוסף, האם להתפלל על שידוך מסויים, כמובן שלא! אנחנו באמת לא יודעים מה השידוך המיועד לנו, ועלינו רק להתפלל שנזכה לשידוך הטוב והמתאים המיועד לנו מששת ימי בראשית. האדם באמת אמת לא יכול לדעת, גם אם נראה לו מאוד…

שיתקבלו התפילות ותזכי לזיווג הטוב והאמיתי במהרה!