חשש ריבית בתשלום נזק

שאלה:

שלום וברכה הרסתי לשכן מכשיר חשמלי, ואמרתי לו שאחזיר לו כמה שיעלה החדש, לאחר זמן קנינו להם טיטולים (לא זוכר את הסכום, והוא אומר שנתקזז ולא צריך להחזיר לו על המכשיר , אינני יודע האם יש הבדל בסכומים, האם לחשוש לריבית ולהתעקש איתו או שאם הוא מוחל ואני מוחל הכל בסדר?

תשובה:

שלום וברכה,

איסור ריבית קיים רק בהלוואה ולא בנזיקין וגזלות. במקרה שלך שהזקת לו מכשיר גם אם אתה מחזיר לו מוצר אחר יקר יותר אין איסור ריבית.

בהצלחה.