2 כיסויים

שאלה:

שלום
רציתי לדעת למה יש אנשים מקפידים לברך ברכות הנהנין ולא דווקא ברכת המזון עם כובע ולא מספיק לברך עם כיפה?
מה המקור?

תשובה:

שלום וברכה

מדובר במנהג חסידות, לא בהלכה, ולכן, הגם שבהלכה החמירו בזה בעיקר לגבי ברכת המזון, יש שנהגו להחמיר על עצמם כך גם בשאר ברכות.

אגב בס' דברי יחזקאל שרגא המהדורה החדשה, הובא בסופו מעשה רב מבעל הדברי יחזקאל, שפעם ראוהו שבירך כשרק כיפתו לראשו, ושאלוהו על כך, שהרי מנהג צדיקי הנוגריה להקפיד בזה שיהיו שני כיסויים, והשיב, שמנהג זה יסודו בכך שהכיפה אינה מכסה את רוב הראש, אבל הוא כעת עם כיפה גדולה מאוד שמכסה היטב ולכן אינו מחמיר בכך. אינני יודע אם אכן עוד צדיקים חילקו בכך. ומכל מקום לא מדובר בהלכה אלא במנהג חסידים לכבוד הברכה. לפי דבריו הללו אותם שנהגו להניח יד על הכפה לא יעזור כלום.