גוי שכיבה את התנורים ביום טוב בבית מלון

שאלה:

שלום וברכה
אני משגיח בבית מלון וכל שנה יש לנו הבעיה הזאת.
ביום טוב יש לנו תנורים עם גז זה אנחנו יכולים להדליק מאש לאש אבל יש גם תנורים בבית מלון אלקטרונית אז בתחילת החג מדליקים אותם אבל בערב הגוי מכבה אותם. ובבוקר צריכים את התנורים האלו מה אפשר לעשות האם לתת לגוי להדליק ואנחנו נגיס את התבשילים או שזה לא עוזר או שיש פתרון אחר ?

תשובה:

שלום וברכה

הבעיה כאן אינה רק בישולי נכרי, אלא יש איסור הנאה ממעשה שבת של גוי הנעשה עבור ישראל, לא הבנתי איך אתה מתכוין להתגבר על הבעיה הזו? לכן חובה שהתנור ידלק מעצמו על ידי שעון, או ישאר דולק דרך קבע. אגב, תנור כזה אלקטרוני יש בו בעיה בפתיחה וסגירה מצד התרמוסטט, לכן בכלל יש לבדוק את ההתאמה שלו לשימוש בחג.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בשאלה דברתי על יום טוב לא על שבת , יום טוב האם שהגוי ידליק זה שבות ששהות לצורך יום טוב כיון להדליק תנור ביום טוב זה דרבנן לא ? אולי אני טועה לכן אני שואל

  2. שם הגר"ע הוא לשיטתו שחשמל אין בו איסור תורה, כאן זה לא רלוונטי כי מדובר גם בהבערת אש, כמו כן, ידועה דעת החזון איש והאגרות משה ועוד שחלקו על הגר"ע וסברו שכל הפעלת מעגל חשמלי אסורה מהתורה.