תיווך לדירה של שותפים

שאלה:

אחד חיפש דירה וגיסו הציע לו דירה בטבו משותף במחיר מציאה, לא היה לו שותף ואני הצעתי לו שותף והגיס שהביא את הדירה ניהל את המשא ומתן בניהם וכן בין המוכר השאלה למי הולך הכסף של התיווך של השותף שהבאתי ולכאורה חשבתי שנחשב שאני מתווך מצד הלקוח אלא שהגיס ההוא טוען שניכנס לעסק בתור שיש כאן דירה טובה לתיוך ג"כוג"כ רק דרכו הסתיים העיסקה נחשב שהוא המתווך ורק עזרתי לו למצוא קונה
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אתה הבאת קונה לעסקה ולא למתווך, ולכן גם אתה נחשב מתווך נוסף בעיסקה.

התשלום של התיווך אמור להתחלק כך: מצד המוכר, המוכר צריך לשלם לגיס של החבר – מתווך הראשון. מצד הקונה – הקונה הראשון משלם לגיסו – המתווך הראשון את דמי התיווך על החלק שלו. הקונה השני שאתה הבאת צריך לשלם דמי תיווך חצי לך וחצי למתווך הראשון. כיון שאתה הבאת את הקונה והמתווך הראשון ניהל את העסקה וסיים איתו את העסקה.

בהצלחה.