משלוח מנות כשהמקבל אינו יודע מי הנותן

שאלה:

שלום
אם אני מוסיפה ממתקים למשלוח מנות של הוריי שאנחנו הולכים לסעודת פורים אצל אחותי האם זה נחשב שקיימתי מצוות משלוח מנות?
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

אם הם ידעו שהמתוקים זה ממך, ויהיה שם לפחות שני סוגים, זה בהחלט בסדר גמור.

נדון זה תלוי בטעמים השונים למצוה זו, להצד שהטעם הוא כדי שיהיה מזומן למקבל אוכל לסעודת פורים גם במקרה זה יצא ידי חובה, אבל להצד שהטעם הוא להרבות אהבה ורעות, חובה שידע מי שלח לו את המנות. וכידוע יש לצאת ידי חובת שני הטעמים וכפי שהרחיב בזה בספר מנות הלוי.