מתנות לאביונים לשאינם שומרי מצוות

שאלה:

במקום מגורי אין אביונים שומרי מצוות כלל. האם יש מצווה לתמוך גם ביהודים שאינם שומרים מצוות כלל או להעביר את הכל לעניי ארץ ישראל וכו'? או לפצל?

תשובה:

שלום וברכה

תעביר לעניי ארץ ישראל, כך תוכל לדעת בוודאות שזה אכן עני הגון, ואכן ישצורך, ובכלל מצוה לתמוך בתלמידי חכמים עובדי ה' המגדלים בניהם לתורה ולמצוות.

שיהיה תמיד רק שפע, ונזכה לקיבוץ ישראל מכך גלויותיהם במהרה!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מבחינת השעות, יש חלון קטן מאוד. כאשר בא"י זה כבר ים הפורים בחו"ל זה עדיין ליל פורים וכשבחו"ל זה יום הפורים בא"י זה כבר מוצאי פורים. יש ממש כמה שעות בודדות שזה פורים בשני המקומות