להזמין משטרה על מוזיקה באמצע הלילה

שאלה:

שלום לכבוד המשיבים
אמש התעוררתי בשעה 2:00 לפנות בוקר ממוזיקה חזקה מאולם סמוך [שנמצא בתוך אזור מגורים] התקשרתי למשטרה והם נתנו להם קנס,
1. האם עשיתי כדין ?
2. האם יש קשר לדין 'מוסר', כיון שהיה שם גם שכורים בחתונה, וזה היה יכול להדרדר לעימות וכדו' ?
3. האם היה מוטל עלי לקום ולהתלבש וללכת לאולם כדי להתרות בהם לפני ההתקשרות למשטרה, או שלא נדרש ממני מאמץ כה גדול ואי נעימות בכזה מצב ?

תשובה:

שלום וברכה,

כשיש רעש בשעות מאורחות מותר להתקשר למשטרה. לרוב המשטרה לא קונסת על רעש אלא מתרים תחילה ורק אח"כ קונסים. ולכן אין מניעה להזמין משטרה.

בהצלחה.

מקורות:

לרוב המשטרה לא קונסים מיד ולכן אין מניעה להזמין משטרה.

בשו"ע סימן שפח סעיף יב, אם יש אנשים שעוסקים בזיוף מטבעות ומסכנים את תושבי המקום יש להרות בהם תחילה. ולכן כל אדם שמסכן את הציבור לכתחילה אין להלשין עליו אלא להתרות תחילה. מסתבר שברעש בשעה 2 בלילה זה לא בגדר שמסכנים את הציבור אלא ממש מזיקים את הציבור, ולכן אין צורך להתרות גם אם בוודאי המשטרה ייקנסו את המרעישים. וכדין עביד דינא לנפשיה מותר לו לאדם להזמין משטרה כדי שלא יזיקו אותו.

אם יש שיכורים שמשתוללים ומרעישים עם מוזיקה ב2 בלילה זה סיבה טובה להזמין משטרה ולא להימנע בגלל שהם שיכורים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה המהירה
    1. כמדומני שבשעה כזו מאוחרת בד"כ קונסים ולא מתרים, כך שזה בגדר גרמי ולא גרמא.
    2. ציטוט: "זה לא בגדר שמסכנים את הציבור אלא ממש מזיקים את הציבור" לא הבנתי מדוע הוא פטור מלהתרות בהם תחילה. אשמח לקבל מקור אם יש אופנים דומים שאין חיוב להתרות.

  2. אין הבדל בין גרמא לגרמי, גם בגרמא אסור להזיק. אלא שאם המשטרה לא מענישים אלא מתרים אין איסור מסירה להלשין למשטרה כיון שהם לא אמורים לקנוס מיד. אני שאלתי פעם במשטרה אם הם קונסים מיד על רעש בשעות לילה, והם השיבו לי שהכל לפי העניין אבל לרוב הם מזהירים תחילה. קנסות מגיעים אם זה דבר מאוד מאוד חריג, או שהתושבים מתאמים עם השוטרים ולא רוצים לציית. ולכן אין איסור מוסר להתקשר למשטרה.