תרומה להגרלה סינית עזר מציון

שאלה:

שלום הרב,
לאחרונה פרסמה עזר מציון ״מכירה סינית״, כלומר שתורמים משתתפים בהגרלה על פרסים שונים. אם אתרום כסף לעילוי נשמה ואשתתף בהגרלה (ואולי אזכה?), האם זה יפחית מהמצווה או מנחת הרוח שתעשה מצוות התרומה לנפטרת?
תודה וכל טוב

תשובה:

זה בסדר גמור, וברכותינו לזכייתך הטובה. אמנם אם אתה נותן את הסכום ממעשר יש לנכות ממנו את החלק שהיית מוכן להשקיע גם לולי שזו צדקה. נניח 20% היית משקיע על ההגרלה גם בלי מצוה..

שבוע טוב.