כרטיס אשראי שנגבה בשבת

שאלה:

שלום רב
יש לי סוג של מנוי מחברה שבבעלות נוכרית בחו"ל שמתחדש כל 30 ימים. החודש התחדש כרגיל וחויבתי דרך הכרטיס אשראי ביום שבת. כמובן החיוב לא על דעתי אבל יש לי תועלת מהחיוב שנעשתה בשבילי. איני יודע מה ההסדר של חברת האשראי לצורכי דין "עבד כנעני".
האם יש בעית "תולדות" וכדו' ואסור להשתמש החודש.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

זו בחירה שלהם לבצע את הגבייה בשבת, מבחינתך הם יכולים לעשות זאת לפני שבת או לאחריה, ואגב גם תאריך הגבייה אינו בהכרח שבת, שהרי התאריך משתנה בחצות הלילה ולא משקיעה לשקיעה כמו בתאריך העברי. כך שבכל מקרה אתה יכול להשתמש בכרטיס ללא חשש.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על המענה אבל הם לא יכולים לעשות ביום אחר בגלל שיום התחדשות המנוי הוא חל החודש בשבת. תאריך החיוב היה בשבת בארץ ובחו"ל וזה ע"פ התאריך ושעה שמופיע ברשימת החיובים של הכרטיס.

  2. ראשית זה לא היה ענין עקרוני בתשובה שלי היא נכתב בדרך אגב, אבל גם כתוספת, כוונתי היא שלא משנה מה רשום, ההתחייבות שלך היא לגבי אותו תאריך לועזי, ואותו תאריך לועזי יש בו גם שעות שאינן שבת.