עקר רגליו בטעות בשמונה עשרה

שאלה:

שלום רב
רציתי לשאול , אחד שדרכו לומר תחנונים בסוף התפילה וגם בשמע קולנו וכשהיה בשמע קולנו ואמר את הבקשות ריחף ובטעות פסע לאחוריו ואמר עושה שלום(או בגלל שהתבלבל וחשב שהוא באלוקי נצור או מבלי דעת כלל מצא עצמו פוסע)
האם ממשיך או חוזר לראש התפילה (יסוד השאלה לכא' האם נחשב כהפסק שאם לא שהה כדי לגמור את כולה אינו הפסק או דהוי סילוק ועקירת רגליים וסיום התפילה)
תודה מראש

תשובה:

לכאורה פשוט שלא שייך דין סילוק ועקירת רגליים באמצע שמונה עשרה, וזה אמור להכלל בדיני הפסק הגילים, וכיון שלא עשה הפסק גמור, וגם לא שהה כדי לגמור כולה, לכל הדעות הוא ממשיך ומתפלל ולא חוזר לראש.