בעלות על עליית גג

שאלה:

אני מתמצת. לפני כ10 שנים הרחיבו כ50 אחוז שתי דיירים תחתונים וקיבלו מחסנים . ושנה אחר כך הדייר למעלה קיבל היתר לבנות קומה מעל דירתו וגם בנה עליית גג בלי היתר בנייה. עכשיו מדברים על פינוי בינוי וכל אחד מקבל בהתאם לשטח שיש לו והתוספת שבנה עם היתר בנייה. הדייר העליון רוצה להוציא היתר בנייה על עליית הגג כדי לקבל גם עבור העליית גג. האם באמת שייכת לו או שמא שייכת לכל הדיירים (אם כך אז גם במחסנים יש לו חלק.) ?

תשובה:

שלום וברכה,

אם אתם רוצים לקבל היתר בנייה ההיתר צריך להתחלק בין כל השכנים בשווה. ואין סיבה ששכן אחד יקבל היתר יותר מאחרים.

השכן שבנה בעליית הגג בהסכמת השכנים, ולא היו לו היתרי בנייה, לא יכול לדרוש היתר בנייה על כל הגג, ויכולים השכנים לדרוש שההיתר יתחלק בין כל השכנים. העובדה שבנה בהסכמת השכנים וגר שם כמה שנים, לא מחייב את השכנים לתת לו היתר בנייה, הם הסכימו שישתמש ולא התחייבו לתת לו היתר בנייה, ועכשיו שרוצים להוציא היתר בנייה כדי לקבל זכויות בפינוי בינוי, יכולים השכנים להתחלק בכל ההיתר בנייה בשווה.

בהצלחה.