מנין שני ביום שישי למנחה

שאלה:

שלום כבוד הרבנים שליט"א
אצלינו בבית המדרש יש מנין קבוע כל יום שישי מנחה וקבלת שבת בזמן פלג המנחה. ולאחרי זה יש מנין נוסף באותו בית מדרש מנחה וקבלת שבת סמוך לשקיעה.
לכאורה לפי שמבואר בשו"ע סי' רסג סעיף טו. אסור להתפלל מנחה באותו בית מדרש שקיבלו כבר שבת.
האם במנין קבוע ההלכה הוא שונה?
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

ברור שאין בעיה בכך שהיקרות הללו כבר ספגו את קדושת השבת. בשו"ע שם מדובר באופן שהקהילה קיבלה שבת ועכשיו בא אדם יחיד ומתפלל בפניהם מנחה של חול, שזה דבר שאין לעשותו. אבל אם הקהילה עצמה מפוצלת, מי שקיבל שבת במנין ראשון קיבל, ומי שמתפלל מנין שני זה בסדר גמור, הגם ששניהם עושים זאת באותו חדר התפילה בזה אחר זה.

הצטרף לדיון

תגובה 1