בית המעשר

שאלה:

האם עדיף להיות מנוי "בבית המעשר" או להפריש לבד לפי הנוסח הקצר

תשובה:

עדיף להיות מנוי בבית המעשר אבל לשים לב היטב! גם מי שמנוי בבית המעשר צריך להפריש ולומר את הנוסח, אלא שיש לו נוסח יחודי שממנה אותם לתת עבורו מעשר ראשון ומעשר שני ועני, כדאי לקרוא היטב את ההנחיות שלהם. אין כזה דבר להיות מנוי בלי לעשר בפועל. פשוט הם נתנו כבר ללוי כסף עבור מעשר ראשון ואתה צריך רק לחלל עליו, וכן יש להם פרוטה חמורה למעשר שני ואתה צריך לחלל עליו וכו'.

ברכה והצלחה.