פתיחת חנות משותפת לבני הזוג כאשר האשה אבלה

שאלה:

יש לנו חנות בגדי נשים, כאשר אני מנהל את כל עניני הכספים, תשלומים, ספקים, בנקים, מיסים, וכדו'. ואשתי ביצור והקשר עם הלקוחות במקום. אחות אשתי נפטרה, האם החנות יכולה להפתח בימי השבעה?

תשובה:

שלום וברכה

התייעצתי בענין זה עם הרה"ג רי ישראל ואלמן רב שכונת רמות א' בירושלים, והשיב, שבשלושת הימים הראשונים לשבעה החנות תהיה סגורה, ולאח מכן ניתן לפתוח בצירוף הסברא שבזמנינו זה נחשב דבר האבד.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ירדת לכל מה שהיה מאחורי הקלעים של השאלה…
    התלבטנו הן מצד שאולי הכל של הבעל, וזה דחוק בגלל שהחשבון משותף. הן מצד ויתר חלקו שלא שייך כאן כל כך כי שוב, הכסף בפועל נכנס לחשבון המשותף. הן מצד מראית העין שדנו בו הפוסקים.