להרהר בלימוד בשבעת ימי האבלות

שאלה:

שלום רב
ביקשו ממני לברר
האם מותר לאבל להרהר בדברי תורה
תודה

תשובה:

שלום וברכה

גם ההרהור בדברי תורה אסור באבלות, כמו שכתב המשנה ברורה לענין תשעה באב, ראה סי' תקנד ס"ק ה. והטעם, יון שהלימדו אסור משום שמחה ולענין זה אין חילוק בין הרהור לדיבור.

אמנם בלקט יושר כתב להתיר הרהור בדברי תורה באבלות ובלבד שלא יוציא בשפתיו.

בשורות טובות.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במחילה על ההתערבות אבל יש לי באופן אישי בנקודה זו משהו שלא ברור לי כל צרכו. מה בדיוק האבלים אמורים לעשות במשך השבעה? לכאורה על פניו נראה לי בדעתי דעת בעלי בתים שצריך להתרכז באבדון ובאבלות ובמעשיו וכו'. שלושה ימים לבכי. למעשה הייתי בבתי אבלים ושוחחו שם על דא ועל הא. על מאורעות העולם הגדול. וגם אני הקטן ישבתי פעמיים שבעה וקשה להגיד שעמדתי במשימה של אי-הסחת הדעת. ולפעמים גם היו כאלה שהסבירו את המשפט "המקום ינחם אתכם" וכדו'. זה לא ד"ת?