דינים עיקריים בשבעת ימי האבל

שאלה:

אנחנו 2 אחיות כל אחת גרה בעיר אחרת
אחי נפטר והלוייה הייתה היום
אחותי החליטה שיושבת שבעה לבד בביתה בלי קבלת אנשים
אני יושבת לבד בביתי
עד איזה יום לשבת שבעה עד שישי או עד מוצ"ש
מה מותר ומה אסור
תודה

תשובה:

מן השמים תנוחמו ולא תדעו צער!

אתם בעצם קמים מהשבעה בשבת בבוקר [ביום השביעי תמיד לא יושבים עד סוף היום אלא בבוקר אחרי שחרית קמים, דין זה נקרא "מקצת היום ככולו"]. בפועל לא יושבים בשבת, אלא נוהים בו אבלות רק בדברים שבצינעה, קיום יחסים ורחיצה, שזה יהיה מותר רק במוצאי שבת.

דיני השבעה רבים ננסה קצת לכתוב כמה דברים עיקריים: אסור להתרחץ, רק פנים ידים ורגלים מותר. לא קוצצים ציפורניים, לא מתאפרים, לא מסתפרים, לא לובשים נעלי עור, נהגו לשבת על כסא נמוך, אסור לכבס או ללבוש בגד מכובס, לובשים את הבגד בו עשו קריעה, לא יוצאים מהבית אלא לצורך מצוה.

בשורות טובות ישועות ונחמות.