תפילות במנין בבית אשה אבלה

שאלה:

יש אצלנו בקהילה אשה שאביה נפטר בישראל והיא יושבת בביתה לבדה . יש וויכוח בין האנשים האם לעשות מניין בבית שלה .יש לציין שיש רק אשה אחת שיושבת שבעה פה . האם יש בזה איסור . או תועלת ואם יש מקור

תשובה:

אין צורך להתפלל שם, אבל אם זה ישמח אותה בודאי יש בזה מצוה גדולה של ניחום אבלים.

בשורות טובות.

מקורות:

מדברי הרמ"א סי' שפד סעי' ג מבואר, שיש שני ענינים בתפילה בבית האבל:

האחד והפשוט הוא שיהיה לאבלים מנין לומר קדיש ולהתפלל, וזה כמובן שייך רק בגברים המצווים בתפילה במנין, והשני כאשר הנפטר מת באותו הבית, יש לו נחת רוח מכך שמתפללים שם. ומקור הדברים במהרי"ל כמבואר שם.

במקרה שלכם הוא לא נפטר שם והיא לא צריכה מנין, אבל אם זה ישמח אותה ויתן לה תחושה יותר אמיתית של שבעה, זה בודאי חסד גדול.