קרבן פסח אינו נאכל אלא למנוייו

שאלה:

שלום כבוד הרב
אם מהיות הבית מהיות משה – שאין מספיק אנשים לאכול את הקרבן, אז – ולקח הוא ושכנו… במכסת נפשות – יתמנה עם חבר.

א.
במקרה כזה, למנות שכן שיאכל עמו הוא מצוות עשה (אם… אז יהיה חובה לעשות כך) ?

ב.
והאם צריך שיהיה השכן קשור או קרוב למשפחה ? – או זה יכול להיות סתם אדם זר ?

תשובה:

שלום וברכה

אפשר למנות על הקרבן כל אדם לאו דוקא שכן או קרוב משפחה, החובה היא בגלל שאסור להביא את הפסח לידי נותר, ולכן חובה לתכנן מראש כמה אנשים יש שהרי הפסח אינו נאכל אלא למנוייו.

הצטרף לדיון

תגובה 1