הסרת שיער חריג לגבר – לא ילבש?

שאלה:

יש בחור שהוא מאוד שעיר בחלקי הגוף, קשה לו עם זה הוא מתבייש שיראו אותו במקווה בשחיה, האם יש איסור של לא תלבש להוריד את זה ?

תשובה:

שלום וברכה

ככל שהכוונה אינו ייפוי או התדמות לנשים אלא מחמת מראה חריג – מותר, ולכן שיוריד באופן חלקי שיספק אותו אבל לא הכל.

מקורות:

בשו"ת התעוררות תשובה (ח"ד סי' פט) כתב: "לפי שנמצא פעמים שבחורים רכים נמצאים בשערותם שערות לבנות אשר הם באים מחלישת הטבע האם מותרים ללקטם כדי שלא יהיה לפלא בעיני בני אדם כי אין כוונתו בזה לייפות עצמו אלא שלא יהיה לתמהון בעיני בני אדם. וקצת ראיה לזה דהיכי דאינו מתכוון לייפות עצמו שרי, מתוס' ע"ז (כט,א) ד"ה המסתפר שכתבו דהגם שאסור להסתכל במראה משום לא ילבש גבר שמלת אשה מ"מ מותר להסתכל במראה לראות אם יש בפניו נוות או דבר מאוס כדי להסירו ואין בזה משום לא ילבש גבר כיון שאינו עושה להתנאות".