עץ לימון בשנה השמינית

שאלה:

יש לי עץ לימון, הבנתי שעד ט"ו בשבט זה עדיין עם קדושת שביעית, האם אחרי ט"ו בשבט צריך להפריש תרומות ומעשרות של שנה ראשונה לשמיטה?

תשובה:

שלום וברכה

זה לא בדיוק כך, כל מה שחנט בשנה השביעית יש לו קדושת שביעית, הנושא של ט"ו בשבט כרגע בענין זה אינו משמעותי. אמנם בפירות הדר יש מחמירים ללכת גם אחרי הלקיטה לענין תרומות ומעשרות, ראה חזון איש שביעית סי’ ז ס”ק טז.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ככל שיש לך ספק מתי חנטו הפירות ובלימון זה ספק ידוע כיון שעל אותו עץ יש זמני חנטה שונים, תפריש מספק ללא ברכה.

  2. נכון. וראה בזה חזון איש שביעית סי' ט ס"ק יז, מעדני ארץ שביעית סי' ז אות ט, שאמנם הם שניהם שנה ראשונה לענין זה שזה מעשר שני, אבל אין להפריש ממה שחנט לפני ט"ו בשבט על מה שחנט לאחר ט"ו בשבט ויחשב כמפריש משנה זו על חברתה!