כלים שהשתמשו בהם לירקות היתר מכירה

שאלה:

שלום וברכה
במהלך שנת השמיטה נהגתי איסור גמור בירקות היתר מכירה.
אבל אכלתי חופשי מהכלים שהיו בבית, שבישלו בהם ירקות אלו או סכו"ם שאכלו איתו ירקות אלו (כשהם חמים)
האם היה על להקפיד להגעיל את הכלים שבאו במגע חם עם ירקות היתר מכירה, כדין בשר נבילה?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לאלו המקפידים שלא לאכול ירקות של היתר מכירה ורואים זאת כספיחין ממש, גם הכלים נאסרים, ויש להכשירם על ידי הגעלה כמו בשאר איסורים. אבל ככל שאתה לא גר בבית שלך, אלא אצל ההורים וכדומה והם לא מקפידים בכך, וזה לא ממש בידך להכשיר בנקל, כיון שהכלים אינן בני יומם ובעצם לא אוסרים את המאכל בדיעבד, ויש כאן הרי על מי לסמוך, יש גדולי עולם שהתירו את המכירה, יש להקל בזה שלא להכשיר את הכלים.

ברכה והצלחה