פירות שחנטו בשנה השמינית לפני ט"ו בשבט

שאלה:

מה דין פרי לימון( או כל פרי אחר אך בדידי הווה עובדה בעץ לימון ) שחנט לפני ט"ו בשבט תשפ"ג ,האם כיון שהחנטה לפני ט"ו בשבט הוא שייך לשביעית לעניין מעשרות ויש לו קדושת שביעית ?
תודה

תשובה:

אין לו קדושת שביעית והוא חייב במעשרות, אבל אין לעשר מפירות אלו על פירות שחנטו לאחר ט"ו בשבט ולהיפך, כיון שלענין זה כמו בכל השנים זה נחשב מעשר מפירות שנה זו על חברתה.

לילה טוב.

מקורות:

ראה בזה חזון איש שביעית סי' ט ס"ק יז, מעדני ארץ שביעית סי' ז אות ט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש כאן מצב שלפיו חלוק מנין השנים בין דיני שביעית לדיני תרומות ומעשרות, בעוד שבדיני שביעית שנה נקבעת מראש השנה לראש השנה בדיני תרומות ומעשרות היא נקבעת מט"ו בשבט לט"ו בשבט.