בירך הטוב והמטיב והתברר שעדיין לא נולד הבן

שאלה:

בס"ד
מי ששמע שנולד לו בן ובירך הטוב והמטיב ואח"כ נתברר שבשעה שבירך עדין הבן לא נולד, אך כשזה נודע הבן כבר נולד אם צריך לחזור ולברך [וכן בדין ברכת דיין האמת אם בירך והתברר שכשבירך עדין לא מת המת]

תשובה:

לכאורה מה הצד שזה יועיל? הוא שמע בשורה טובה שלא היתה ולא נבראה ובירך ברכה לבטלה, ועכשיו הוא חייב לברך ברכת הטוב והמטיב…

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם הברכה של הטוב והמטיב נתקנה על עצם ההנאה מהבשורה, [ולא על גוף לידת הבן] הרי כאן כבר היתה לו הנאה זו ולא מתחדשת לו עכשיו שוב הנאה, וא"כ יש מקום לומר שלא יחזור ויברך כשנודע לו שקודם הוא טעה. ורק אם נודע לו שטעה עוד לפני שבאמת נולד הבן אזי כשאח"כ חוזר ומתבשר שנולד הבן יש לו הנאה מהבשורה ויחזור ויברך