לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ספיגת מים מהרצפה בשבת – נייר או סמרטוט

שאלה:

אם נוצרה שלולית מים/משקה ברצפה בשבת,האם עדיף לספוג אותה באמצעות נייר טישו [שבוודאות אין עליו ו/או בו ציורים ו/או אותיות],מאשר באמצעות סמרטוט רצפה רב-פעמי,-גם אם לא נוהג לסחוט סמרטוטי רצפה,-אלא רק לפרוס/להניח בפינה צדדית?
-משום שטישו לא נוהגים לכבס, וסמרטוט רצפה כן נהוג לכבס [הוא רב פעמי]?
תודה.

תשובה:

אכן יש עדיפות לספוג בהרבה נייר מהטעם שהזכרת, והעיקר להזהר מסחיטה.

מקורות:

ראה שמירת שבת כהלכתה פרק יב סעיף מא.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. הזכרתי 2 טעמים.
    שאלה לאיזה מהטעמים הכוונה:
    1]משום שיתכן ש-נייר-טישו לא נהוג לסחוט.
    וסמרטוט בד יש מקומות שכן נהוג לסחוט?
    2]משום שטישו לא נוהגים לכבס,
    וסמרטוט רצפה כן נהוג לכבס [הוא רב פעמי]?
    3]גם וגם. דהיינו ש-כל 1 מהטעמים בנפרד,
    מספיק כדי להעדיף נייר חד-פעמי, על פני סמרטוט בד רב פעמי?
    תודה.

  2. לגבי נייר עם ציור או כיתוב אותיות, אין בזה שום בעיה, זה תלת-דרבנן:
    1. המחיקה אם בכלל תעשה היא בגרמא
    2. זה לא דרך מחיקה בכלל ואין כוונתו למחיקה
    3. אם בכלל תעשה המחיקה, זה מוחק שלא על מנת לכתוב