לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

סוכרזית בכלי שלישי בשבת

שאלה:

האם צריך להחמיר בסוכרזית בכלי שלישי כמו בתה או לא ישר כח

תשובה:

שלום וברכה

בממתיקים השונים תחליפי הסוכר כמו סכרין וסוכרזית יש חומרים שאינם מבושלים כלל! ולכן יש להשתמש בהם בשבת רק בכלי שלישי. כלומר, ליצוק מים לכוס ולהעבירם לכוס אחרת ורק אחר כך לערב בה את הסוכרזית. ויש מחמירים גם בכלי שלישי [על פי הערוך השלחן לגבי תה שעינינו הרואות שאין הבדל בין כלי שני לשלישי].

לשאלתך: אין הבדל בין תה לסוכרזית.

מקורות:

שמירת שבת כהלכתה מהדורה חדשה פרק א הערה קפב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מעניין! רק לזכור שבכלי ראשון עדיין נהגו לאסור כמובן. כמו הסוכר והקפה, ומשום שנעשה לח ודינו כלח שיש בו בישול אחר בישול.