טבילת כלים – תמי 4

שאלה:

מתקן מים של חימום וקירור מובנה עם כל מיני אפשרויות דיגיטליות שונות שכנראה אי אפשר לפרקו ולהטבילו (אולי רק ע"י בעל מלאכה מומחה), הכוונה ל'תמי 4' וכל כיו"ב. האם מותר להשתמש בו בלי להטביל, (ולמה?)
סליחה. ראיתי ששאלתי כבר נשאלה, אבל בתשובה כתוב כל ה'מיני בר' שהוא כלי גדול וקובע לו מקום, האם הגודל חשוב, והאם בגלל בעית הטבילה רצוי לא לקנות? (האם ידוע לכם אם ב'תמי 4' כלי המכיל את המים החמים והקרים מיוצא בארץ?)

תשובה:

אפשר לקנות, ואם אתה רוצה להחמיר מעבר למנהג, אפשר להביא טכנאי שיקלקל בו משהו שמצריך מעשה אומן ויחבר שוב, ויתכן שגם הטכנאי שמתקין כבר עושה דברים כאלו.

שבת שלום.

מקורות:

כפי שציינת, כיון שהבר מים הוא גדול וקובע לו מקום ואינו מיטלטל נהגו שלא להטבילו, ראה כאן על מקור דין זה.