לתת למלווה חפץ שאין לו צורך בו – ריבית

שאלה:

יש לי חבר שרוצה לתת לי משהו מתנה מוצר שהוא רוצה לזרוק
ואני המלווה רוצה את המוצר שלו זה שווה כסף עוד לא הלואתי לו עכשיו רק בעבר והוא גם רוצה ממני עוד הלוואה איך עושים את זה שזה לא יהיה ריבית

תשובה:

שלום וברכה,

מתנה שנותנים לפני ההלוואה נחשב לריבית מוקדמת. ומתנה שנותנים אחרי הפירעון נחשב לריבית מאוחרת. בריבית מוקדמת או מאוחרת אם לא מפרש שזה מחמת ההלוואה, אין בכך איסור ריבית. אם לא מפרש שזה עבור ההלוואה.

אני מאמין שבמקרה שלך הלווה לא נותן לך בגלל ההלוואה אלא בגלל שהוא רוצה להשליך לאשפה, ולכן מותר לך לקחת ממנו, ואין בכך איסור ריבית.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן קס ס"ו.