פצע עם דם לח אחרי טבילה

שאלה:

טבלתי, ואחרי זה גיליתי ברגליים דם טרי קרוש על חתכים ,כנראה מהסכין גילוח שעשיתי בהכנות, הדם היה לא מרוח אלא מכסה רק את שטח הפצע
אני טהורה או צריכה לטבול שוב?

תשובה:

כיון שהדם היה טרי, מעבר לעובדה שמן הסתם נשטף ומה שאת רואה בצבץ אחר כך, יש לנו גם את הכלל שדם לח אינו חוצץ בשונה מיבש.

מקורות:

שולחן ערוך יורה דעה הלכות נדה סימן קצח סעיף ט

דם יבש שעל המכה, חוצץ; וריר שבתוכה, אינו חוצץ. יצא הריר מתוכה, כל תוך ג' ימים לח הוא ואינו חוצץ; לאחר מכאן, יבש הוא וחוצץ. לפיכך אשה בעלת חטטים צריכה לחוף במים עד שיתרככו.