מיטות בצורת ר' בחדר הורים

שאלה:

כיווני המיטות בצורת אות ריש מיטה אחת צפון דרום מיטה שנייה מזרח מערב המרווח ביניהם הוא עשר ס"מ האם זה ראוי הלכתית?
תודה תזכו לכלטוב

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין ששאלתך נוגעת לענין ההפרדה בימי נדה, האם היא מספקת. היא אכן מספקת, הגם שנהגו להפרדי אמה בין המיטות בימים אלו, כאן שהמיטות הן כמו ר', די בהפרדה קלה של 10 ס"מ, כמבואר בס' חוט שני מהגר"נ קרליץ עמ' רכד. אם כוונתך לשאול על ימי טהרה ומצד הזוגיות, זה תלוי בכם, בהרגשה שלכם וכו', אולי זה אכן פחות מומלץ.

יום נעים.