עליה להר הבית

שאלה:

מה הסיבה שבגללה יש שמיקלים לעלות להר הבית?
'יישר כוח'

תשובה:

שלום וברכה

עסקנו בענין רבות כאן באתר, תוכל למצוא בחיפוש, נסביר בקצרה: אין ספק בכך שיש מקומות בהר הבית שמותר להכנס לאחר טבילה מדוקדקת ללא חציצה, רק למקום הקודש ממש אסור להכנס לטמאי מת. מחקרים רבים מעידים לנו לכאורה היכן מותר והיכן אסור להכנס ויש שטוענים לבקיאות בענין זה.

אבל יש כאן שתי בעיות, שעליהם הסכימו רוב ככל גדולי הדורות האחרונים ובשל כך אסרו את הכניסה:

ראשית, אין לנו לסמוך על מחקרים אלו ולהכנס בחשש איסור כרת! אין כל סיבה וכל דין המחייב כניסה לשם בזמנינו, ולא נכנסים לחשש איסור כרת סתם כך בשביל תפילה במקום קדוש או בשביל רגשות לאומיים או שיקולים לאומיים.

שנית, הכניסה לשם מלבה את הכעס הערבי וגורמת לשפיכות דמים.

לכן, הוראת כל גדולי הפוסקים החרדיים, וכל מועצות הרבנות הראשית לדורותיה עוד מימי הראי"ה קוק זצ"ל אסרו את הכניסה לשם מכל וכל.