למי לתרום את המעשר

שאלה:

השתחררה לי קרן השתלמות וברצוני להפריש ממנה חומש.
יש לי בת דודה צדקת גדולה נשואה לאברך עם 3 ילדים והם בעלי קשיים כלכליים חריפים. כל אגורה שהיא מקבלת הולך לתלמוד תורה של בעלה ושל ילדיה. אני מתלבט אם לתרום לה את המעשר או לתלמידי חכמים בבית מדרש?
מצד אחר כתוב "עניי עירך קודמים" ומצד שני כתוב שמצוות צדקה גדולה יותר כשלא מכירים את התורם,
ובמקרה של בת דודה שלי, שנינו מכירים אחד את השני,
איזה כלל קודם למה?
תודה רבה

תשובה:

ודאי שהבת דודה קודמת, אדרבה, בצדקה יש כלל שהקרובים קודמים, "הקרוב קרוב קודם".

שיהיה תמיד רק שפע.