חנוכיה שיש בה קצת הבדלי גובה

שאלה:

לגבי כשרות חנוכיה – אני מדליקה חנוכיה גדולה עם כוסיות זכוכית ובהן השמן. אחת הכוסיות נשברה ונאלצתי הערב לצקת את השמן ישירות לכוס המובנית בקנה של החנוכיה.
נוצר מצב שבו חוץ מהשמש הגבוה יותר משאר הנרות, היתה עוד להבה אחת (של הנר החמישי, לא השמיני החדש של היום) שהיא נמוכה יותר מיתר הלהבות כי אין את ההגבהה הנוספת של כוס הזכוכית בתוך הקנה.
אחרי שבירכתי והדלקתי נלחצתי שזה לא כשר והדלקתי חנוכיה נוספת קטנה יותר (שוב בברכה…) שבה הכוסות היו שלמות.
אני חוששת שזו היתה ברכה לבטלה מאידך שהראשונה לא כשרה ובכל זאת אשמח לדעת להבא מה הדין במצב כזה.
תודה

תשובה:

אכן לא היה צריך להדליק שוב וזו היתה ברכה לבטלה [בכלל הדלקת כל המשונה אינה מעכבת, מעיקר הדין יוצאים ידי חובה בנר אחד בלבד], הדיוק של הגובה אינו מעכב.

חנוכה שמח ומאיר!