קריעת מפת ניילון על ידי גוי בשבת

שאלה:

האם אפשר להקל לומר לגוי לחתוך מפות ניילון (לשולחן) מהגליל בשבת, כאשר מדובר במקום צורך גדול.

תשובה:

מלאכה כזו יש בה הנאה לישראל ואינני רואה מדוע שיהיה מקום להקל בכך, זה תיקון כלי וגם קורע בשבת על ידי גוי עבור ישראל, מלאכה שאסור ליהנות ממנה בשבת. בודאי יש לחתוך את המפות לפני שבת.

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אינני מכיר מושג בזיון דרבים, יש נושא של מצוה דרבים כאן אינני יודע אם יש כזה דבר. יכולים לאכול ולכבס אחר כך את המפה. או לפתוח את הגליל בלי לגזור בסופו.