הכשרת סכו"ם בשרי וחלבי מעורבב

שאלה:

שלום רב, ברצוני להכשיר יחד סכו"ם בשרי וחלבי. האם מותר לחמם מים רותחים מאד במיקרוגל בתוך קערת פלסטיק חלבית או בשרית ולשים בתוכה את כל הסכו"ם? איני יכול לחמם סיר על הכיריים כיוון שהם לא כשרים. האם יש בעייה של בליעה בקערת פלסטיק שישפיע על הסכום? חלקו העליון של הסכום הוא פלסטיק או עץ וחלקו התחתון מתכת האם זה מעכב ?

היא שנשברה לי הכיריים אינדוקציה שזה מכשיר לבישול חשמלי מבוסס על כח מגנטי וחלקו החיצוני הוא מזכוכית.

תשובה:

שלום וברכה

הכשרה במיקרוגל אינה מספקת. אין בעיה בכך שהכיריים לא כשרים. תנקה אותם קצת שלא יהיה להם ממשות של משהו ממאכל, ואז תניח עליהם את הסיר כשהוא יבש בתחתיתו תרתיח אותו עם הרבה מים וכשהם מבעבעים תכניס את הסכום, ככל שהכל לא בן יומו כלומר לא נעשה שימוש בסיר ובסכו"ם ב24 שעות האחרונות, לא משנה הבשרי והחלבי בענין זה, אף כי עדיף להפריד. כיון שחלקו העליון של הסכום פלסטיק מצוי שבמקום החיבור יש איזו הצטברות ליכלוך, תראה שזה נקי שם לגמרי, הגעלה מצריכה שהכלים יהיו נקיים לחלוטין.

את שאלתך לגבי האינדוקציה לא הבנתי בגלל שהיתה לך טעות הקלדה.