הנחת תפילין/ קניית ירקות עכשיו

שאלה:

לכת"ר שלום וברכה
אבקש לשאול שתי שאלות
1- כאשר אני מניח תפילין של ראש אני נוהג להסיר את הכיפה מחשש שלא תהיה חציצה והרצועות יונחו על הראש כהלכה האם נכון לעשות כן או שמא יש בעיה להניח תפילין של ראש באותו רגע שהראש לא מכוסה ?

2 -כיום שאנו מצויים לאחר שנת השמיטה, האם ניתן לרכוש ירקות או פרות בסופרים שעד כה הייתה להם תעודת כשרות של היתר מכירה או עדיין התעודה של היתר מכירה ?
אני רואה בלוחות שחלק מהירקות כבר יבול של שנה שמינית כגון מלפפונים ( סוף חשוון שמינית )
צנון ( תחילת כסלו שמינית )וכו'
תודה וכל טוב

תשובה:

שלום וברכה

1. אין בעיה, רק בשעת הברכה צריך כיסוי ראש, וכן אין לעשות זאת כשספר התורה בחוץ.

2. עכשיו זה תקופת הדימדומים בין השביעית לשמינית, חלק מהירקות אין בהם חשש וחלק יש וצריך להיות בקי היטב, כמו כן יש לזכור שאם אין כשרות מהודרת אז גם אם אין חשש שביעית עדיין יש בעיה של תרומות ו מעשרות אם נעשו כדין, אני ממליץ תמיד לקנות במקום עם כשרות מהודרת. אם קונים ירקות במקום עם כשרות פשוטה יש להפריש שוב ללא ברכה. פירות כמובן אין לשנות שם, גם בגלל שעכשיו זה עדיין שביעית, וגם תמיד בגלל חששות ערלה.