כשרות גרעינים שחורים היתר מכירה

שאלה:

שלום כבוד הרב, אני רגיל לקנות גרעינים שחורים של אחת החברות המוכרות, שיש לזה כשרות מהודרת של של העדה החרדית ירושלים. היום ראיתי שהם החליפו כשרות, ועכשיו זה בכשרות רגילה של רק אחת הרבנויות כמדומני ועל האריזה כתוב שזה בהיתר מכירה או משהו כזה לא זוכר בדיוק.. האם מותר לצרוך את הגרעינים האלה או עדיף לחפש גרעינים שחורים של חברה אחרת עם כשרות מהודרת?

תשובה:

אם זה היתר מכירה לדעת הרבה פוסקים ובעצם רוב פוסקי זמנינו זה בחשש איסור ספיחין ואין לקנות את זה. בכלל כשיש כזה היצע של כשרויות מהודרות למה לאכול מרבנות רגילה? גם בלי הנושא של השמיטה והיתר מכירה, יש הרבה בעיות בכל מוצר מתועש והמינימום שאנחנו יכולים לעשות כדי להנצל ממכשול, זה לקנות הכל רק בכשרות מהודרת.