קדושת שביעית בעוקץ של פירות

שאלה:

בס"ד
האם עוקץ הפרי יש לנהוג בו קדושת שביעית (לאחר אכילת הפרי) או שמא הוא חלק מהעץ?
רצוי בציון מקורות

תשובה:

ודאי הוא חלק מהעץ, זה הרי לא ראוי לאכיל. הנושא של קדושת שביעית הוא שאסור לגרום הפסד לפרי שלש שביעית, זו לא קדושה כמו ספר תורה או שאר תשמישי קדושה, אין איסור לעבור עם פרי של שביעית במקומות המטונפים, אלא שכיון שנאמר והיתה שבת הארץ לכם לאכלה, אסור לגרום הפסד לפירות שביעית ולנהוג בהם בזיון, אבל מה שאינו נאכל אינו קדוש ואין בו דיני שביעית.