כשרות ירקות עלים

שאלה:

שלום וברכה
עד כמה יש להתאמץ עבור ניקיון ירק עלים וכל הצומח כדי להסיר תולעים וחרקים, הרי איננו מלאכי השרת ולכאורה הייתי חושב שמספיק רק מה שאנו רואים בעיניים. ?

תשובה:

שלום וברכה

חובה לקנות ירקות עלים רק מגידול מיוחד ולעשות את הנקיון לפי ההנחיות על האריזה. בירק לא מגידול מיוחד עלולים להיות עשרות חרקים בראש ירק אחד! לא צריך להיות מלאכי השרת כדי לקנות מגידול שמוחזק כנקי, ולבצע את הנקיון הדי פשוט שמפורט על האריזה.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לשואל הנכבד.

    בשביל לנקות מה שרואים בעיניים צריך לדעת מה רואים בעיניים. צריך לדעת לזהות כל חרק. רבים מהם בצבע העלה וקשים לזיהוי. דרושה מומחיות רבה לדעת איזה סוג של תולעים יש בכל ירק ולדעת להבחין בין תולעת או זבוב ללכלוך.

  2. (המשך התגובה)
    זאת מעבר לעובדה שרבים מהחרקים נדבקים לעלה ורבים אחרים חופרים לעצמם מחילות ואין שום אפשרות להגיע אליהם. הם פשוט לא יורדים. רק ירקות מגידול מיוחד, חממות, מפוקח ע”י מומחים בתחום הזה שייך לנקות. כל השאר זה פשוט בלתי אפשרי.