שימוש בדירת הורים לרווקה על חשבון אחיה

שאלה:

שואל עבור חברה רווקה ללא ילדים בגיל מתקדם אשר חזרה לגור בדירה קטנה וישנה שההורים השאירו .
לחברה אין דירה משלה ואין אמצעים כלכליים לרכישת דירה משלה.
חלק מהאחים / אחיות מותחים ביקורת בין בנסתר ובין בגלוי על השימוש בדירה .
השאלה,
כיצד ואם בכלל מותר לה להמשיך לגור בדירה ?

תשובה:

הדירה שקיבלו הילדים כולם בירושה היא רכוש משותף לכולם, ופשוט וברור שאין לה כל היתר להתנחל שם שלא מדעתם, אין כל הבדל בין דירתם הפרטית לדיה זו, גם היא בבעלותם במידה שווה. לכן יש לפתוח את הנושא עם כולם, ואין לגרום להם אי נעימות בדבר, יתכן שחלקם זקוקים לכסף בדחיפות וזה רכוש אישי שלהם. היא לא צריכה לרכוש ירה היא יכולה לשכור איזו יחידה ולהתגורר שם.

בשורות טובות.