ריבית מכסף שהופקד בחשבון

שאלה:

שלום וברכה.
מקרה: ראובן היה צריך לשלם על משהו ולא רצה לשלם מחשבון בנק שלו. הוא העביר כסף לחשבון של שמעון וביקש משמעון שבעוד חודש שישלם עבורו. בחודש הזה שהכסף היה בחשבון של שמעון, הוא קיבל ריבית מהבנק על סכום הזה.
למי שייך הריבית הזה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

הכסף שייך לשמעון בלבד ואסור לשמעון לתת את הריבית של הבנק לראובן משום איסור ריבית.

בהצלחה.

מקורות:

מצאנו בסימן קפג גבי שליח שקנה עבור המשלח וקיבל מתנה, למי שייך המתנה. אולם במקרה זה אינו מתנה אלא ריבית עבור ההלוואה – ראובן שהניח כסף בבנק של ראובן לתקופה של חודש והבנק משתמש בכסף, נחשב שראובן הלווה לשמעון ושמעון הלווה לבנק בהיתר עסקה, ולכן שמעון יכול לקבל את הריבית משום שיש לו היתר עסקה מול הבנק, אבל בין ראובן לשמעון אין היתר עסקה, וכששמעון משלם את החשבון של ראובן הרי הוא פורע את חובו כלפי ראובן ואסור לו לתת ריבית לראובן כיון שביניהם אין היתר עסקה.