בדיקות לפני תשמיש כאשר יש איחור וסת

שאלה:

אשה שלא קיבלה את המחזור בזמנו, האם צריכה בדיקה לפני תשמוש? ומה הדין אם עברו 32יום או יותר ועדיין לא קיבלה?

תשובה:

לכתחילה ראוי לעשות אחרי זמן ההפלגות בדיקה לפני תשמיש או לכל הפחות קינוח, וכך המנהג. ראה סי’ קפו פתחי תשובה ס”ק ב, אף שמובא שם בש”ך שמדינא אין צריך בדיקה כלל. החכם עיניו בראשו בענין זה שאם מתחיל כתמים, אף שעדיין הם טהורים, להמנע ולהזהר ולראות אולי מתחיל משהו.

שבת שלום.