לפני עיוור לא תתן מכשול – במכירת פירות יבשים

שאלה:

האם ניתן לעבוד במרלו"ג (מרכז לוגיסטי) על תוכנת מחסן (wms) בחברת דין שיווק וקליה
התוכנה תפקידה לנהל את המלאי, להוציא תעודות משלוח, וחשבוניות ללקוחות.
במחסן מוכרים פיצוחים, פירות יבשים, קמח, רטבים שונים.
יש הכשר לחברה, אבל אני מאמין שיש תולעים במוצרים כמו תמרים ותאנים יבשים.
האם יש כאן דין של לפני עיוור לא תתן מכשול או מסייע לדבר עבירה?

תשובה:

אין כאן לפני עיוור כיון שכך הדבר נמכר גם ליראי ה', זה כמו לאסור מכירת עטים כי האיש הזה כותב גם בשבת. הדבר אינו מיועד לכתיבה בשבת דוקא וגם כאן הוא אינו מיועד לאכילה בלי בדיקה. לפני עיור זה כאשר הדבר במהותו אסור ולא כאשר ניתן באופן תיאורטי לאכול אותו באיסור.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש מקרים שראינו שבעל התמרים לדוגמא לא מכסה אותם ומאות מעופפים משריצים בהם . ויש מקרים שממרח התמרים לא עבר בדיקה לפני טחינה ובית האריזה שולח בכוונה דווקא את התמרים שהם מלאים תולעים . מה ההצדקה לאכול מה שמצוי מאוד בתולעים?

  2. אני מניח שככל שיש כשרות קפדנית הם גם מקפידים שהסחורה תהיה איכותית מהבחינה הזו. זה עדיין לא פותר מבדיקה, אבל יוצר אפשרות שבדיקה תועיל. אינני בקי ברמה הפרקטית אבל אני מניח שהם שואפים לכך. אני יודע שלמשל לגבי צימוקים שזה מוצר נגוע מאוד [אני באופן אישי לא אכלתי צימוקים כבר שנים רבות], לוקחים מקליפורניה ששם זה יותר נקי באופן משמעותי וכן על זה הדרך.