התמכרות לאינטרנט מסונן

שאלה:

שלום וברכה,
מתנצלת מראש שזו לא שאלה הלכתית
יש לי במחשב חסימה הרמטית של נתיב, בהתחלה הרגשתי נורא טוב עם עצמי שעשיתי חסימה כזו חזקה ולא התפשרתי על פחות, אבל לצערי אני רואה שגם בנתיב אני עדייו שעות על גבי שעות נמצאת על המחשב וסתם שורפת את הזמן!
במיוחד אם הרב מכיר יש את אתר פרוג שיש בו פורומים בכל הנושאים האפשריים והוא מאד מעניין אותי ואני עליו שעותתת, וזה אתר סופר חרדי (רובם שם משתמשי נטפרי) אבל עדיין זה מרגיש לי לא נכון ושזה נורא רדוד לגלוש כ"כ הרבה באתרים…גם הכי מסוננים שיש.
השאלה שלי איך להפסיק עם זה?
את המחשב אני צריכה וגם את החיבור למייל לצורכי לימודים, הפתרון הוא לא להעיף את המחשב…
מרגיש לי שברגע שיש מחשב אז זהוו מתמכרים אליו. אין דבר כזה מחשב "רק לצורכי עבודה/לימודים" זה פשוט לא קיים!!!
או שאין מחשב בכלל או שיש וזה לא מכשיר טכני בכלל.
יש לרב מה לייעץ לי ?

זה ממש חשוב לי. תודה רבה!

תשובה:

הבעיה שאת מעוררת היא בעיית הבעיות…גם אחרי כל הסייגים והחסימות תמיד ישאר לנו מקום לעבודה עצמית. ואני חושב שאדם באמת אמור להיות חזק עם עצמו, לקבוע לעצמו סייגים מתי נכנס לאתר הזה ומתי לא, לקצוב את זה בזמן ולעמוד בזה. אין לדעתי ברירה אחרת, כי את המחשב את צריכה וגם לאסור על עצמך את האתר הזה זה בעייתי מן הסתם כי זה לא אתר בילויים אלא משהו שנזקקים לו לפעמים.

חיזקי ואימצי.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. שלום וברכה,
    יש אפשרות לעשות חסימת נטפרי, ולבקש לעשות חסימת אתרים ממכרים, וזה חוסם את פרוג. מנסיון, מומלץ!

    הפורומים בפרוג, מעבר לשריפת זמן, בעייתים מאד, משום שיש שם תערובת בין הגברים והנשים בנושאים רבים ובצורת דיבור לא מתאימה. אמנם האנשים מסתתרים מאחורי שמות בדויים, עדיין רוח הדברים בעייתית.