שינוי ביעוד צדקה

שאלה:

מי שאמר לאשתו לתרום [בשליחותו] לקופת צדקה עירונית. האשה הלכה ותרמה ל2 קרנות מסויימות שהקופה מתרימה עבורם. ולא תרמה באופן כללי לכלל הקופה. האם זה בסדר. או שכוונת הנדר צדקה היה לתרום לכלל העניים שהקופה מחלקת להם.

תשובה:

לכאורה זה בסדר, מה זה משנה לאיזו משפחה בדיוק ילך כספו, הרי קופה זו עצמה מחלקת להרבה משפחות וביניהם גם לשתי משפחות אלו. אמנם אם לא אמר סכום מסויים ואפשר בנקל לתת סכום מועט גם לקופה הכללית, אולי יהיה יותר טוב.

חג שמח.