הדס שנפל לו קצת עלים

שאלה:

הדס שנפל קצת לו 2 או 3 עלים במהלך כל אורכו [ובמקור היו משולש], האם זה מהודר לכתחילה, או שדינו כמו הדס שחלקו לא משולש

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה נחלקו הראשונים, כפי שהאריך לבאר הבית יוסף בסי' תרמו, ולכן ודאי יש להקפיד שיהיה רוב ההדס משולש כל החג. ומכאן הערה גדולה למיש קונה לכתחילה הדס שרובו משולש ולא כולו משולש שמאוד מצוי שהההדס יפסל לו בחג כיון שינשרו מעט עלים ושוב אין רובו משולש!

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. זה נושא רחב, כיון שיש מחלוקת ראשונים אם זה פסול הדר או פסול לקיחה תמה, בפשטות במשנה ברורה נקט בזה לחומרא וכמדומה שכלל לא הזכיר את הדעה שזה פסול הדר בלבד.

  2. בדין זה אלי ואנוהו כל אחד לפי מה שיוצא לו, בלאו הכי זה לא מעכב, לא אוכל לומר שאין הידור גם באחד, אבל אם כלל לא ניכר שנשר אין בזה ענין של נוי.

  3. לא ידוע לי על מי שמחמיר לא ליטול בהדס שנשר ממנו כמה עלים בודדים בשאר הימים,אלא רק ביום הראשון,וגם זה רק דין לכתחילה,אבל יתכן ואני טועה

  4. מה שאמרתי הוא כך: מי שעל ידי נשירת העלים אין לו רוב קינים משולשים, יש לו לחוש לדעות הראשונים שפוסלים הדס זה מכל וכל, ובאופן שיש לו רוב משולש, זה נושא של נוי ובענין זה כל אחד יעשה מה שנראה לו, אין בזה כללים.