ערבים בשטר הלוואה

שאלה:

שלום וברכה. כשיש בשטר הלוואה שני ערבים, זה אומר שכל אחד מתחייב על כל הסכום שבשטר במקרה שהלווה לא פורע? או כל אחד מתחייב בחצי חוב?
והאם יש דרישות מסוימות בכתיבת הערבות בשטר?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם כתוב בשטר ממי שארצה אגבה יכול לגבות מערב אחד.

אם שניים חתמו ערבות ולא כתבו ממי שארצה אגבה י"א שגובה מכל אחד חצי. ואם אין לאחד לשלם גובה מהשני את כל החוב. והשו"ע סתם להלכה שמתחילה יכול לגבות מאחד את הכל.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט הלכות ערב סימן קלב

סעיף ג

שנים שערבו לאחד, כשיבא המלוה ליפרע מהערב יפרע מאיזה מהם שירצה, ואם לא היה לאחד מהם כדי החוב, חוזר ותובע מהשני שאר החוב. ויש חולקים ואומרים שאם יכול להפרע משניהם, לא יפרע מאחד מהם הכל, אלא גובה מזה מחצה ומזה מחצה, אלא א"כ אין לאחד מהם, שאז גובה מהשני הכל. ואם אמר: ממי שארצה אפרע, יפרע מאיזה מהם שירצה.

השו"ע סתם כשיטה הראשונה שיכול להיפרע מאחד את הכל וכן נראה שסתם בסימן עז סעיף ג.