גילוי דעת על כוונת השמות לכל השנה

שאלה:

שלום הרב!
האם אפשר להתנות גילוי דעת (של כוונה בשם ה' שאומרים לפני מודה אני) למשך כל השנה ולא רק לאותו יום? האם זה תופס?

תשובה:

שלום וברכה

מסתבר שאפשר. אבל צריך לעת שזה מועיל באופן מאוד מוגבל… כלומר, הרי בעצם אין טעם כל כך בתנאי זה, אדם מברך ללא כוונה איזו משמעות יש לכך שגילה דעתו בתחילת היום או בתחילת השנה? הברכה הזו שאמר היא עבודת ה' ראויה יותר בגלל תנאי זה? אלא שאשל אברהם מבוטשאטש שייסדה כנראה סבר שעד כמה שאינו מכוון ויש בזה סוג של חילול ה' לומר שם ה' במוצה בלי כוונה, כלל, לענין זה יש תיקון על ידי אותו גילוי דעת. אבל אין לחשוב שמעתה זה נחשב ברכה בכוונה. כיון שכך, מן הסתם עדיף גילוי דעת כל יום, או אפילו לפני כל תפילה, כי זה מכניס יותר לראש את הצורך לכוון, ויותר מבטא את צערו של אדם על מניעת כוונתו.

שנה טובה ומבורכת.