להוסיף בקשות פרטיות כשיפסיד עי"ז חלק מחזרת הש"צ

שאלה:

בס"ד
האם ראוי להוסיף בקשות פרטיות [כגון לאחר אמירת יהיו לרצון וכו] כשיודע שעי"ז יפסיד מלשמוע את תחילת חזרת הש"צ

תשובה:

פוק חזי מאי עמא דבר, וכנראה שיש להמליץ על כך "גברא לא בעי חיי?!"… הבקשות הן הרי חיי נפש… וכך גם נראה במשנה ברורה בסי' קכב שאמר לבקש שם ולא בשמע קלנו כדי שלא יפסיד קדושה, משמע שזה העיקר. אלא שמי שמקפיד כמנהג בריסק במוסף של ראש השנה שיהיו התקיעות עם שמיעת כל החזרה זה כמובן משהו אחר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני מכיר מישהו שתמיד באופן קבוע כשהוא לא ש”ץ ולא מניין מצומצם, הוא עושה ”עושה שלום” כהש”ץ מגיע ל”ונאמן אתה”. כך שהוא מוכן לקדושה יחד עם כולם. בין כשהש”ץ מאריך ובין כשהוא מקצר. בין אם ממתינים 6 דקות לחזרה ובין אם זה 16 דקות.